Skip to Main Content
לאתר הספרייה המרכזית
לדף הבית של האוניברסיטה לדף בחירת מדריך

בינה מלאכותית (AI) באקדמיה: כלי AI באקדמיה

💡 חשוב לזכור💡

בכל מקרה, ניתן להתייעץ עם צוות הספרייה לקבלת מידע נוסף.

רוב הכלים ברשימות שלנו עובדים במתכונת Freemium - שימוש מסוים ניתן לעשות בחינם ושימושים נוספים ניתנים רק לבעלי מנוי בתשלום.

לאור ריבוי הכלים המוצעים בשוק וההתפתחות המהירה בתחום, הרשימות שלנו אינן מכסות את כל הכלים הקיימים, אך הן מציעות כלים שמצאנו בהם תרומה ממשית למחקר בשימוש אישי.

יש מגוון רחב של כלי בינה מלאכותית עם חוזקות ייחודיות וייעודים שונים. מומלץ להתנסות בכמה פלטפורמות ולבחור את מה שמתאים לצרכי ולתחומי המחקר שלכם.ן.



מודל שפה פופולרי שפותח על ידי OpenAI. מאפשר ניהול דו-שיח עם בינה מלאכותית למטרות דליית מידע, מענה לשאלות, כתיבת קוד וטקסט, ביצוע פעולות ניתוח טקסט כגון תמצות והפקת נתונים ועוד.

 


מודל שפה מאת בית היוצר של Google. מאפשר מענה דמוי-אנושי בצ'אט וגישה בזמן אמת לרשת האינטרנט, דליית מידע, ניתוח והפקת טקסט ברמה גבוה, חיפוש תמונות, ועוד. בעל תמיכה טובה בשפה העברית. 


מודל שפה מאת חברת Anthropic שמאפשר שיחה בצ'אט עם בינה מלאכותית, ביצוע פעולות מבוססות טקסט, ניהול וניתוח מידע, העלאה ועבודה עם קבצי טקסט ועוד. תמיכה מצוינת בשפה העברית.


מודל שפה מבוסס בינה מלאכותית מבית היוצר של Microsoft. מאפשר ניהול דו-שיח בצ'אט וקבלת מידע שנדלה מתוך מנוע חיפוש של Bing. 


DictaLM 2.0 הוא מודל שפה גדול כחול-לבן שפותח על ידי ארגון דיקטה. הוא פועל כעת כדמו ופתוח לכולם. מיותר לציין שהיכולות שלו בעברית הן יתרון משמעותי, אך כיוון שהוא עדיין בפיתוח, יכולות ה-LLM שלו עשויות להיות עדיין טעונות שיפור. ספרו לנו מה חשבתכם.ן!


מודל שפה מקושר לאינטרנט שמאפשר עבודה במודל המותאם לעבודה אקדמית. בנוסף לניהול שיחה דמוי-אנושית, הכלי גם מספק קישורים ישירים למקורות מידע עליהם הוא מתבסס ומסוגל לבצע משימות טקטואליות.

 

מנוע חיפוש בטכנולוגיית AI למאמרים אקדמיים הפתוחים ברשת. המנוע מאפשר עבודה עם שאלת מחקר, מרכז מידע עם הפניות מתוך המקורות כמענה לשאילתה, ומציג קישורים למאמרים רלוונטיים.

 



מנוע חיפוש בטכנולוגיית AI למאמרים אקדמיים הפתוחים ברשת. המנוע מאפשר עבודה עם שאלה, נושא או מילות חיפוש, מציג בצורת טבלה מידע תמציתי על כל המאמרים המוצעים, ומספק קישורים למאמרים עצמם במידת האפשר.


מנוע חיפוש בטכנולוגיית AI למאמרים אקדמיים הפתוחים ברשת. המנוע מאפשר עבודה עם שאלה, נושא או מילות חיפוש, מציג מידע על מאמרים רלוונטיים בצורת טבלה, מספק קישורים למאמרים עצמם במידת האפשר, ומאפשר עבודה וניתוח עם קבצים ספציפיים.

 

כלי מיפוי ביבליוגרפי מושתת על טכנולוגיית AI. הכלי מתבסס על מאמר ראשי שמעלה המשתמש.ת ובעזרתו יוצר מפה ויזואלית של פריטים ביבליוגרפיים בתחום הנחקר במאמר. הכלי מספק קישורים במידת האפשר, פרטים ביבליוגרפיים, מידע לגבי ציטוטים, והפניות למקורות נוספים. הכלי גם מאפשר יצירה של רשימות ביבליוגרפיות.

 

כלי מיפוי ביבליוגרפי מושתת על טכנולוגיית AI. הכלי מתבסס על מאמר ראשי שמעלה המשתמש ובעזרתו יוצר מפה ויזואלית של פריטים ביבליוגרפיים בתחום הנחקר במאמר. הכלי מספק קישורים במידת האפשר, פרטים ביבליוגרפיים, מידע לגבי ציטוטים, והפניות למקורות נוספים.

 

כלי מיפוי ביבליוגרפי מושתת על טכנולוגיית AI. הכלי מתבסס על מאמר ראשי שמעלה המשתמש ובעזרתו יוצר מפה ויזואלית של פריטים ביבליוגרפיים בתחום הנחקר במאמר. הכלי מספק קישורים במידת האפשר, פרטים ביבליוגרפיים, מידע לגבי ציטוטים, והפניות למקורות נוספים.

מנוע חיפוש בטכנולוגיית AI שמבצע סקירת ספרות דקדקנית בהתבסס על שאילתת חיפוש המוצעת בשפה טבעית. הכלי מתיימר להתמחות בשאילתות מרובדות ובחיפושים מעמיקים.

כלי מיפוי ביבליוגרפי מושתת על טכנולוגיית AI. הכלי עובד עם מילות מפתח ויוצר מפה ויזואלית של מקורות שניוניים בעודו מקבץ ממצאים לפי נושאים קשורים. הכלי מספק קישורים למאמרים, פרטים ביבליוגרפיים והקשרים מחקריים.

כלי חיפוש מקורות אקדמיים שמבוסס על טכנולוגיית AI. הכלי יכול לנתח טקסט מוכנס ולהציע מאמרים שיתמכו בטענות המצויות בטקסט.

 

תוסף לדפדפן של האתר SciSpace המעולה. מאפשר ניהול צ'ט עם תוכן אתר מוצג, סיכום, תרגום ועוד מתוך הדפדפן עצמו.

 

תוסף לדפדפן שמזהה שיוך מוסדי במגוון רחב של אתרים ומאשר הורדה מהירה וקלה של קבצי PDF של מאמרים או תוכן אתרים המוצגים.

 

תוסף קריאה של קבצי PDF לדפדפן, שמפיק אאוטליין של התוכן, מסכם את הנאמר ומציג הפניות לפסקאות ספציפיות שדנות בנושא מסוים.

 

כלי עוצמתי ליצירת מצגות בעזרת טכנולוגיית AI. הכלי עובד על פי פרומפטים, יוצר עיצוב, מלל ותמונות, מציע שינויים לפי בקשה, ומאפשר "לבקש" מהכלי שינויים נדרשים במלל חופשי.

 



תוסף ייעודי לGoogleSlides שיוצר מצגות מטקסט. התוסף יציע עיצוב, יספק תמונות, יערוך מלל, ויפצל את התוכן לפי מספר שקופיות הדרוש. 

 


תוסף חדש מבוסס טכנולוגיית AI לאתר הידוע Slidesgo לתבניות יפייפיות עבור מצגות. התוסף מאפשר יצירה של מצגת של עד 8 שקופיות עם פרומפט פשוט, ונותן בסיס מצוין לתחילת עבודה.

 

כלי מבוסס טכנולוגיית AI ליצירת גרפיקה בהתבסס על קבצי נתונים. ניתן "לשוחח" עם הקובץ, לעצב גרפים, להסיק מסקנות מתוך הנתונים ועוד.

 

כלי בניית גרפים שמבוסס על ChatGPT. מאפשר שימוש בנתונים מועתקים מגיליונות עבודה בפורמטים שונים ועיצוב ועריכה של הגרפים בעזרת פרומפטים. העבודה עם הכלי היא חינמית, אך פרסום של התוצרים מצריך רכישה של רשיון.

 

כלי מבוסס טכנולוגיית AI שמאפשר יצירה של עזרים ויזואלים כגון תרשימי זרימה, גרפים, צירי זמן ועוד. 

כלי ייעודי לעזרה בלימודים שמסוגל להקליט, לתמלל, ולסכם שיעורים בלייב. מארגן רשומות ומפיק תובנות, וכמו כן מאפשר יצירה של מבדקים לבדיקת בקיאות. (לאחרונה המודל השתנה מבחינת תשלום. הכלי כרגע בבדיקה)

מחברת וירטואלית מבית של Google שמאפשר ארגון וניהול של מאמרים, ניתוח וחקירה של מאמר(ים) בעזרת צ'ט AI מובנה, והמרת קבצי מאמר לפוטקאסטים לשמיעה נוחה.

כלי לניהול זמנים ותמלול פגישות שיכול להתחבר לפגישות (או שיעורים) בזום, לתמלל אותם, לסכם ולהוציא משימות מהתוכן.

כלי ייעודי לסיעור מוחות, יצירת מפת חשיבה, ועידוד רעיונאות. הכלי בעל סעיין AI חזק שיכול להציע נושאים, לארגן אותם, לתעדף היררכית וכד'. הכלי גם מאפשר עבודה משותפת על תרשים אחד לכמה משתתפים.

 כלי תמלול מבוסס טכנולוגיית AI. פיתוח ישראלי.  עובד מצוין בעברית, מאפשר הורדה של קצבי טקסט בפורמטים שונים.

 כלי תמלול מבוסס טכנולוגיית AI. תומך בעברית ובערבית. מאפשר עריכה של תמלול וייצוא קבצי טקסט.

 

כלי תמלול מבוסס טכנולוגיית AI. מספק תמלול של פגישות וידאו וקבצי אודיו, מאפשר תמצות המלל ושאילת שאלות בנוגע לתוכן התמלול.

 


כלי תמלול מבוסס טכנולוגיית AI שמאפשר תמלול של קבצי טקסט ווידאו.

 



כלי תמלול ותרגום מבוסס טכנולוגיית AI (תומך גם בעברית). יש אפשרות לשימוש בחינם, אך המנוי  בתשלום עובד ללא הגבלת זמן אודיו.

 


כלי תמלול מבוסס טכנולוגיית AI. יכול לספק גם תרגום וכתוביות. תמיכה סבירה בעברית. שימוש חינמי מוגבל.

עדכון ופיתוח המדריך

המדריך עודכן לאחרונה בתאריך: 01.12.2024
תחום ה-AI מתפתח ומשתנה ללא הרף, וכך גם המשאבים שעוסקים בו.
יש לך כלי/אתר/משאב שימושי ומועיל? אפשר לפנות אלינו yaatz@bgu.ac.il ונוסיף אותו למדריך.