PubMed : אודות

לחצו על התמונה כדי להגיע למאגר הרצוי

מהעבר לעתיד-PubMed

1879 - Index Medicus

מאז 1879 הספרייה הלאומית של ארה"ב התחילה למפתח את המאמרים בתחום הבריאות, כדי לאפשר גישה למידע נחוץ לאנשי מקצוע בתחום הבריאות.
מה שהיה פעם האינדקס המודפס הפך למאגר מידע ממוחשב הנקראMEDLINE.
Medline MEDLINE - מאגר ממופתח באמצעות
MeSH -  Medical Subject Headings, מכיל כ-19 מיליון ציטוטים מאז 1946 למאמרים מתוך כתבי עת בתחום הרפואה מכל רחבי העולם.
1996 - PubMed מאז 1996 גישה ל-MEDLINE זמינה לציבור באינטרנט דרך מאגר PubMed.

PubMed - מאגר תקצירים חופשי וממופתח, שפותח ומתוחזק על ידי המרכז הלאומי למדעי ביוטכנולוגיה (NCBI), בספרייה הלאומית האמריקאית לרפואה (NLM), הממוקמת במכון הלאומי לבריאות.

המאגר כולל מעל ל-  22,000,000 מראי מקום לספרות ביו - רפואית, כתבי עת בתחום מדעי החיים (כולל חלקים מתוך מדעי התנהגות, כימיה ההנדסה הגנטית), וספרים מקוונים.

PubMed - מספק גם גישה לאתרי אינטרנט רלוונטיים נוספים וקישורים למאגרי מידע אחרים של NCBI.

מראי מקום המוזכרים במאגר נמצאים בשלבים שונים של עיבוד (כולל רישומים המסופקים ישירות ממו"ל כתב העת), אך בסופו של תהליך כל הציטוטים עוברים תהליך של מפתוח באמצעות MeSH.

המאגר עצמו אינו כולל טקסט מלא, למרות שלרבים מהמאמרים ישנה גישה חופשית (כחלק ממגמה כלל עולמית בעולם המדע לאפשר גישה חופשית למאמרים עבור חוקרים ואנשים).

לשאר המאמרים ניתן להגיע  דרך מחשב המחובר לרשת האוניברסיטה (אם לאוניברסיטה יש מנוי לכתב העת שבו מופיע המאמר), ישירות מאתר הבית של הספרייה הרפואית.

PMC- 2000

PMC- PubMed Central - משמש כארכיון של מאמרים בטקסט מלא מתוך כתבי-עת בתחום ביו-טכנולוגיה, רפואה ומדעי החיים.

המאגר נותן גישה חינמית (Open Access) למאמרים המופקדים לשימוש ציבורי או ממומנים ע"י גופים ממשלתיים בארה"ב ובריטניה.

MEDLINE, PubMed, and PMC: How are they different?