במכון "הקשרים" לספרות ולתרבות יהודית וישראלית נמצאים ארכיוניהם של כמה מן היוצרים החשובים של התרבות העברית. בין עשרות אלפי הפריטים בארכיון ניתן למצוא מגוון רחב של חומרים. ככלל, מצויים בארכיון ספרים מכל המהדורות ובכל השפות אליהן תורגמו; עבודות מחקר ומאמרים; כתבות וראיונות; תמונות וסרטים; תכתובת ענפה; כתבי יד ופריטים מיוחדים בעלי ערך מוזיאלי. חלק מן החומרים נמצא בשלבי איסוף, מיון וקטלוג. חלקים ניכרים מן האוסף נסרקו למחשב וזמינים לציבור הרחב באתר האינטרנט של הארכיון.
לקסיקון הספרות העברית החדשה הוא לקסיקון ביו-ביבליוגרפי מקוון הכולל ביוגרפיות וביבליוגרפיות של סופרים ישראלים ועבריים. הוא כולל מידע על סופרים, מתרגמים, משוררים ועורכים, וכן כתבי עת ספרותיים שונים, מראי מקומות למאמרים ולרשימות, מונוגרפיות ואנתולוגיות, אתרים ואפילו בלוגים המצויים באינטרנט.
המהדורה הדיגיטלית של לקסיקון הקשרים לספרות ישראלית, שראה אור בשנת 2014 בהוצאת דביר ומכון הקשרים שבאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. 1,400הערכים הכלולים בו מציגים תמונה מקיפה, עדכנית ומוקפדת, מחויבת לנורמות אקדמיות ועם זאת נגישה וידידותית ככל האפשר, של רוב השותפים ביצירת הספרות הישראלית במגוון תחומיה: סיפורת, שירה, מחזה, תרגום, מסה, ביקורת ומחקר. הערכים שבאתר מעודכנים עד ימינו אלה, ולצד כל ערך מצוין התאריך שעודכן בו ובידי מי.
המעבדה הספרותית החלה לפעול בשנת הלימודים 2019-2020 במסגרת המחלקה לספרות עברית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. המעבדה, ראשונה מסוגה בישראל, משמשת חממה למחקר חישובי שיטתי בספרות עברית ובתחומים משיקים. היא משלבת פרספקטיבות חדשות עם גישות מסורתיות, ונשענת על עבודת צוות של חוקרים/ות ותלמידים/ות ממגוון דיסציפלינות מן הפקולטה למדעי הרוח והחברה, ומהאוניברסיטה כולה.
פרויקט בן־יהודה הוא מיזם התנדבותי שמכיל את נכסי הספרות העברית, ובונה ספרייה דיגיטלית של יצירה עברית לסוגיה. באתר אפשר למצוא טקסטים מלאים מסוגים שונים (פרוזה, שירה, מסות, מאמרים, עיון, תרגום ומילונים), אשר מוגשים לציבור חינם וללא פרסומות.
“האינציקלופדיה של הרעיונות” היא חיבור אנציקלופדי מקורי וביקורתי על תרבות, מחשבה ותקשורת בנות זמננו; מדריך תיאורטי ושימושי למסע בין תחומי דעת מרכזיים של חיי הרוח והיומיום, הכולל מאות ערכים על הרעיונות המעצבים את חיינו. האנציקלופדיה שנכתבה בידי ד"ר דוד גורביץ וד"ר דן ערב, יצאה לאור כספר בשנת 2012 בהוצאת בבל.
A multidisciplinary database with full text that covers a wide range of topics and provides access to thousands of academic journals, books, and primary sources.
Provides literary resources, literary analysis, and thesis statements through a diversity of scholars and critics. Analysis, biographical information, overviews, full-text literary criticism, and reviews on writers in all disciplines, from all time periods, and from around the world.
Provides literary resources, literary analysis, and thesis statements through a diversity of scholars and critics. Analysis, biographical information, overviews, full-text literary criticism, and reviews on writers in all disciplines, from all time periods, and from around the world.
Information on journals and book series in the fields of literature, language, linguistics, film, rhetoric and composition, and folklore. Entries cover publication details, contact information, submission requirements and editorial policies, subscription terms, electronic availability and advertising, and useful statistics such as circulation, average number of articles submitted and published, time from submission to decision, and time from decision to publication.
רישום ותיאור מפורטים של כל ספרות העם היהודי שנדפסה באות עברית, לכל סוגיה ובכל לשונותיה. הביבליוגרפיה כוללת את מרבית הספרים, החוברות וכתבי העת שנדפסו בעברית, יידיש, לדינו, ערבית יהודית ובלשונות יהודיות אחרות, שנמצאים באוספים במדינת ישראל ומחוצה לה, ואשר נדפסו החל מראשית הדפוס העברי (בערך בשנת 1460) ועד 1960.
המפתח הוא מאגר מידע ביבליוגרפי רב-תחומי, המכיל הפניות למאמרים בשפה העברית והערבית מתוך כתבי עת, קבצים ומבחר מאמרים מעתונות יומית.
המאגר, המתעדכן מדי יום, כולל מאמרים שפורסמו בכתבי-עת נבחרים בנושאים כגון: יהדות, ספרות, לשון, חינוך, היסטוריה וארכאולוגיה, אמנויות ואדריכלות, רפואה, בריאות הציבור, עבודה סוציאלית, גרונטולוגיה, משפטים, חקלאות, טבע, מדע וטכנולוגיה, חברה ומדינה ועוד.
